Gezond Gourmetten

Je bent goed bezig en wilt ook tijdens het gourmetten SL!M bezig blijven.

Hierbij een aantap tips! Lees: Tips – Gezond gourmetten

gourmetten

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Tip van de maand | Een reactie plaatsen

SL!M Voedingsvoorlichting

Wij gaan weer starten met voedingsvoorlichting!

Wil jij ook meer weten over gezonde voeding? Schrijf je dan snel in want VOL=VOL!

Wanneer:
Maandag            16 juni                  20.00-21.00 uur
Maandag            11 augustus           20.00-21.00 uur
Maandag            6 oktober              20.00-21.00 uur
Maandag            1 december           20.00-21.00 uur

Om deel te kunnen nemen ben je verplicht om je in te schrijven!

Inschrijven voor de voorlichting kun je doen door te mailen naar: info@eten-bewegen.nl

Waar:
Veste Brakkenstein, Driehuizerweg 376, Nijmegen.

Binnenkort volgt er meer informatie. Je mag ook even bellen of mailen, het verplicht je tot niets!

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Koningssalade

Wortel, sinaasappel en cashewnoten

Deze zoete/notige combinatie is een ideaal voorgerecht bij een zwaar hoofdgerecht. Dit is ook lekker met een aardappelsalade, een groen bladsalade en wat goed brood.

Ingredienten voor 2 personen:

  • Ongeveer 50 gram cashewnoten
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 sinaasappels
  • 2/3 grote wortels, geschild
  • Scheutje olijfolie
  • Paar druppels ciderazijn
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Rooster de cashewnoten 5 minuten in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze wat gebruind zijn. Schud de pan af en toe heen en weer en voeg de laatste minuut de komijn toe. Schep op een bord om af te laten koelen.

Rasp het oranje deel van de schil van een sinaasappel en zet weg. Snijd met een klein, scherp, getand mesje de schil en de witte binnenschil van beide sinaasappels af. Snijd boven een schaal stuk voor stuk de partjes tussen de vliesjes los. Knijp het overgebleven membraan uit en voeg ook de geraspte schil toe aan de schaal.

Snijd de wortels met de mandoline of met de hand in dikke lucifers. Voeg aan de sinaasappel toe met de olie, ciderazijn en wat zout en peper. Vermeng goed, proef of er zout of peper nodig is, strooi de cashewnoten en komijn erover en dien op.

Bron: ‘Veg!’ Hugh Fearnley-Whittingstall

 

 

 

 

Geplaatst in Tip van de maand | Een reactie plaatsen

Olie vs vloeibare bak en braad

Men denkt vaak dat olie veel gezonder is dan vloeibare bak en braak.olie Maar is dat wel zo?

Deze informatie helpt je op weg:

Laat gerust weten wat jij denkt.

Geschreven door: Imke
Geplaatst in Algemene informatie | Een reactie plaatsen

Fluitend door de chocoladefabriek

Volkskrant 25-01-2013 Fluitend door de chocoladefabriek
De Universiteit in Utrecht presenteerd het handboek Fluitend door de Chocolandefabriek. Het wil jongeren met overgewicht uitleggen hoe goed te eten. Dit boek wordt in acht talen vertaald! Met dit boek willen ze kinderen verstandig laten omgaan met snoep en snacks.

Drie belangrijke stips: Lees verder

Geplaatst in Tip van de maand | Een reactie plaatsen

Zestien miljoen voedingsexperts

Volkorenbrood maakt dik, beweerde een bakker en direct barste een discussie in volle hevigheid los. Want als het om voeding en gezondheid gaat, is iedereen zijn eigen autoriteit. Proleem voor de voedingswetenschap is dat ze weinig harde bewijzen kan leveren. (geschreven door Mark van Dinther). Klik hier voor het hele artikel!

Weet jij wat goed en gezond is of denk je dat te weten?! Een ding is zeker, jij weet als de beste wat je lekker en vies vindt! Jij weet ook waar jij je goed bij voelt. Je bent de expert als het gaat om jezelf! Eten doen we allemaal dus je kunt zeggen dat wij allemaal deskundig zijn op eten! Als het gaat over eten kan iedereen wel mee praten en zijn er verschillende meningen.

In dit artikel lees je hier meer over! Erg leuk om te lezen.
Deze scan is afkomstig uit de volkskrant. Lees hier het hele artikel

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Leuk artikel `Groene energie´ meer plezier in je werk!

Leuk artikel uit de Volkskrant over de invloed van de natuur.
Slechts 12 procent werkt met bevlogenheid. Hoe krijg je meer plezier in je werk? Door eenvouding vaker de natuur in te trekken, zegt psycholoog Hilde Backus.

Klik hier voor het artikel: Groene energie

Imke: “Als ik buiten training heb gegeven dan heb ik veel meer energie dan wanneer ik dat binnen heb gedaan of wanneer ik veel achter de compter heb gewerkt. Ik vind het heerlijk om veel buiten te mogen zijn!” “Ik denk dat ik mezelf wel tot de 12 procent mag rekenen die met bevlogenheid werkt :)”

Geplaatst in Tip van de maand | Een reactie plaatsen

Conditietraining in Park Brakkenstein

De conditietraining op donderdag om 20:30 uur zal in de maanden juli t/m aug plaatsvinden in Park Brakkenstein. We verzamelen aan de zijde van het terras van Chalet Brakkenstein. Uitleg locatie vind je hier: Nieuwe locatie conditietraining Neem gerust contact op als je meer wilt weten.

In september gaan we weer binnen trainen.

Geplaatst in Algemene informatie | Getagged | Een reactie plaatsen

Van binnen naar buiten

 ‘Omdat mensen van vroeger afaan in groene omgevingen hebben geleefd, voelen ze zich nog steeds prettiger in de natuur. Met zo’n omgeving zijn we het meest verwant en dat gaat niet zomaar uit ons systeem.

Leuk artikel uit de Ode: Van Binnen naar Buiten

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen

Jong te dik: risico op dementie & Jonge mensen in een oud lichaam

Vier hoogleraren leggen een rechtstreeks verband tussen een ongezonde leefstijl in de vroege jeugd en dementie.
Nieuwsgierig? Lees deze artikelen uit de Volkskrant van dinsdag 10 april.

Jong te dik & Jonge mensen in een oud lichaam

Geplaatst in nieuws | Een reactie plaatsen