Cursus obesitas

De cursus is al gestart. Je kunt wel komen sporten.
Nieuwe groep start in september 2019. Meld je alvast aan.
Imke: 0611330813 – slim@eten-bewegen.nl

De cursus in een notendop:

 • In 10 maanden stapsgewijs je levensstijl aanpassen
 • Individuele begeleiding door diëtiste en indien gewenst gedragscoach
 • Twee keer in de week gezamenlijk bewegen
 • Twee keer in de maand groepsbijeenkomst
 • Vaste groep deelnemers
 • Leerzame groepsbijeenkomsten
 • Leuk, leerzaam en gezellig
 • Elke maandag en donderdag om 19.00 uur in Brakkenstein
 • Einddoel: gezond eet- en beweeggedrag en natuurlijk kilo’s lichter

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor vrouwen met overgewicht en obesitas (BMI >30) die intensief begeleid willen worden om af te vallen en hun leefstijl te verbeteren op een leuke, leerzame en gezellige manier.

Doel van de cursus
Tijdens de cursus ga je stapsgewijs je eet-  en beweeggedrag verbeteren. Hierdoor zal je tijdens de cursus op een gezonde manier gewicht verliezen en het zorgt dat je op de lange termijn je gewicht stabiel kunt houden en/of nog meer gaat afvallen. Iemand met overgewicht met een goede conditie is een stuk gezonder dan iemand met overgewicht en een slechte conditie. Een goede conditie kun je best snel opbouwen, waardoor je gezondheid dus snel verbeterd. Het einddoel van de cursus is een gezond eet- en beweeggedrag.

Inhoud cursus
Tijdens deze cursus word je door een diëtiste, sportinstructrice en een gedragscoach begeleid om stapsgewijs je leefstijl aan te passen in je eigen tempo. De cursus wordt gestart met een intakegesprek bij de diëtiste. De basis van de cursus is twee keer in de week bewegen in een vaste groep en twee keer in de maand zijn er groepsgesprekken, aansluitend aan het uur bewegen. Regelmatig zijn er individuele gesprekken met de diëtiste en afhankelijk van je behoefte ook met de gedragscoach. 

De cursus doe je samen
Omdat het moeilijk is om je huidige levensstijl aan te passen hebben wij gekozen voor een intensief programma. Je levensstijl heb je waarschijnlijk al jaren, dus duurt het ook even voordat je dit kunt aanpassen en het je eigen kunt maken. Je hebt veel contactmomenten met je begeleidsters en met groepsgenoten, zodat je echt het gevoel zult hebben dat je ondersteund wordt op weg naar je nieuwe gezonde levensstijl.

Wat verstaan wij onder een gezond eet- en beweegpatroon?
We gaan uit van de voedingsbehoefte: dat is hetgeen je lichaam nodig heeft aan voedingsstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Onder een gezond beweegpatroon verstaan we de bewegingsnorm van minimaal 30 minuten per dag bewegen. Voor mensen met overgewicht die willen afvallen is de norm 60 minuten per dag.

Over SL!M eten & bewegen
SL!M richt zich op het verbeteren van de gezondheid door middel van begeleiding op het gebied van eten en bewegen. De visie van SL!M is dat je met een gezond eet- en beweegpatroon beter in je vel zit en daardoor prettiger door het leven gaat. Gezondheid is immers één van de belangrijkste dingen in het leven.

 De  begeleiding

 • De gediplomeerde sportinstructrice is ervaren in het begeleiden van mensen met overgewicht.
 • De diëtisten zijn gespecialiseerd in obesitas en de daarbij veel voorkomende aandoeningen zoals onder andere diabetes, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk en  hart- en vaatziekten.
 • De gedragscoach kan je inschakelen om je te ondersteunen . De soort coach kan je zelf kiezen en is afhankelijk van wat je wilt en nodig hebt.
  Voor eetbuien en emotioneel gericht eten kun je terecht bij Linda van der Landen (www.affectu.nl). Je kunt zelf je gedragscoach kiezen of we kunnen je daarbij helpen.
 • De fysiotherapeut staat voor je klaar mocht je lichamelijke klachten hebben of krijgen.

De begeleidsters hebben een persoonlijke benadering en gaan uit van jouw mogelijkheden, wensen en behoeftes.  Op deze manier is het programma voor iedereen op maat en goed vol te houden.

Kosten
Iedereen betaald standaard  €390 voor 10 maanden (evt. te betalen in termijnen). 
Afhankelijk van je soort ziektekostenverzekering betaal je daarnaast niks, een deel of alles van de kosten voor de individuele en groepsgesprekken met de diëtist. Dit verschilt per persoon.
Hiervoor kun je twee keer per week trainen, deelnemen aan de groepsgesprekken en workshops, en heb je individuele gesprekken met de diëtiste. Wil je precies weten wat het kost met jouw ziektekostenverzekering? Neem dan even contact op.

 Trainingsdagen:

 • Maandag 19:00 – 20:00 (1 uur bewegen en 2 keer in de maand tot 21:00 uur ivm. groepsgesprek/workshop).
 • Donderdag 19:00 – 20:00 uur

Locatie:

 • Bewegen: Op maandag en donderdag van Veste Brakkenstein, Driehuizerweg 376, Nijmegen.
 • Groepsgesprekken: Veste Brakkenstein, Driehuizerweg 376, Nijmegen.
 • Individuele gesprekken:
  De  praktijk van SL!M eten & bewegen op de Nieuwe Dukenburgseweg 7, in het beautycentrum van SportsPalace.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact opnemen met Imke Ebben, 0611330813 of slim@eten-bewegen.nl