Cursus voor diabeten

Wil je nu gelijk al starten? Dat kan in Wijchen.

Informatieavond op dinsdag 22 maart 19.00 uur
Start dinsdag 29 maart 2016

———————————————————————–

Nieuwe groep start in september in Nijmegen

Informatieavond op maandag 5 september 20.00 uur
Start maandag 12 september 19.00 uur

Klik hier voor een pdf (print) versie van de informatie over de cursus voor mensen met diabetes

De cursus in het kort:

 • Speciaal voor diabeten
 • In 12 maanden stapsgewijs je levensstijl aanpassen
 • Groepsgesprekken, workshops van gastdocenten
 • In groepsverband met vaste groep deelnemers
 • Individuele begeleiding door diëtiste
 • Twee keer in de week gezamenlijk bewegen
 • Voor mannen en vrouwen 

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor volwassenen die diabetes type 2 hebben en intensief begeleid willen worden om hun levensstijl meer in balans te krijgen en daarmee gezonder te worden.

Doel van de cursus

 • Het optimaliseren van je eet- en beweegpatroon en afgestemd op je medicatie gebruik.
 • Stapsgewijs je eet- en beweeggedrag verbeteren.
 • Meer grip op je glucosewaarden
 • Algemeen fitter en gezonder worden

Wij geloven er in dat je stapsgewijs op een leuke manier je levensstijl kunt veranderen zodat je daar op lange termijn plezier van hebt. Bewegen heeft direct een positieve invloed op de glucosewaarden in je bloed. Daarbij weten we dat samen sporten leuk is en je na elke training een voldaan gevoel hebt. Het einddoel van de cursus is een structurele verbetering van je bloedglucosewaarden en een betere conditie en indien nodig ook een gezonder gewicht.

 Inhoud cursus
Tijdens deze cursus word je door een gespecialiseerde diëtiste en sportinstructrice begeleid om stapsgewijs je leefstijl aan te passen in je eigen tempo en met je eigen doelen.

De cursus wordt gestart met een intakegesprek bij de diëtiste. De basis van de cursus is twee keer in de week bewegen in een vaste groep en twee keer in de maand zijn er leerzame en motiverende groepsbijeenkomsten, aansluitend aan het uur bewegen. Daarnaast heb je regelmatig een individuele gesprek met de diëtiste. De laatste twee maanden wordt je wel begeleid maar ga je meer zelf doen. Na 1 jaar kan je nog steeds worden begeleid.

De cursus doe je samen
Omdat het moeilijk is om je huidige levensstijl aan te passen hebben wij gekozen voor een intensief programma. Je levensstijl heb je waarschijnlijk al jaren, dus duurt het ook even voordat je dit kunt aanpassen en het je eigen kunt maken. Je hebt veel contactmomenten met je begeleidsters en met groepsgenoten, zodat je echt het gevoel zult hebben dat je ondersteund wordt op weg naar je nieuwe gezonde levensstijl.

 Wat verstaan wij onder een gezond eet- en beweegpatroon?
Het uitgangspunt is altijd wat jouw wensen en behoefte zijn. Met dit meegenomen kijken we naar jouw persoonlijke voedingsbehoefte: dat is wat je lichaam nodig heeft aan voedingsstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Onder een gezond beweegpatroon verstaan we de bewegingsnorm van minimaal 30 minuten per dag bewegen.

De begeleiding
De begeleidsters hebben een persoonlijke benadering en gaan uit van jouw mogelijkheden, wensen en behoeftes.  Op deze manier is het programma voor iedereen op maat en goed vol te houden. Je wordt begeleid door:

 • De diëtisten zijn gediplomeerd in het behandelen van onder andere diabetes en de daarbij veel voorkomende aandoeningen zoals, verhoogd cholesterol, verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten.
 • De gediplomeerde sportinstructrice is ervaren in het begeleiden van mensen met diabetes.
 • Je eigen praktijkondersteuner staat voor je klaar mocht je vragen hebben of voor eventuele aanpassingen in je medicatie.

Kosten
De kosten van de cursus worden voor gedeeltelijk vergoed. Je eigen bijdrage bedraagt €390 euro. Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Bijeenkomstdagen

 • Maandag 19.00 uur – Nijmegen
 • Dinsdag 19.00 uur – Wijchen
 • Donderdag 19.00 uur – Nijmegen & Wijchen

Wil je meer weten? 
Neem vrijblijvend contact opnemen met Imke Ebben
06 11 33 08 13 of mail slim@eten-bewegen.nl

Locatie

 • Bewegen: Op maandag Veste Brakkenstein, Driehuizerweg 376, Nijmegen.
  Groepsgesprekken: Veste Brakkenstein, Driehuizerweg 376, Nijmegen.
 • Individuele gesprekken:
  –  De  praktijk van SL!M eten & bewegen op de Nieuwe Dukenburgseweg 7, in het beautycentrum van SportsPalace.

 

Over SL!M eten & bewegen
SL!M richt zich op het verbeteren van de gezondheid door middel van begeleiding op het gebied van eten en bewegen. De visie van SL!M is dat je met een gezond eet- en beweegpatroon beter in je vel zit en daardoor prettiger door het leven gaat. Gezondheid is immers één van de belangrijkste dingen in het leven.

Neem vrijblijvend contact opnemen met Imke Ebben, 0611330813 of slim@eten-bewegen.nl