Koningssalade

Wortel, sinaasappel en cashewnoten

Deze zoete/notige combinatie is een ideaal voorgerecht bij een zwaar hoofdgerecht. Dit is ook lekker met een aardappelsalade, een groen bladsalade en wat goed brood.

Ingredienten voor 2 personen:

  • Ongeveer 50 gram cashewnoten
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 sinaasappels
  • 2/3 grote wortels, geschild
  • Scheutje olijfolie
  • Paar druppels ciderazijn
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper

Rooster de cashewnoten 5 minuten in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze wat gebruind zijn. Schud de pan af en toe heen en weer en voeg de laatste minuut de komijn toe. Schep op een bord om af te laten koelen.

Rasp het oranje deel van de schil van een sinaasappel en zet weg. Snijd met een klein, scherp, getand mesje de schil en de witte binnenschil van beide sinaasappels af. Snijd boven een schaal stuk voor stuk de partjes tussen de vliesjes los. Knijp het overgebleven membraan uit en voeg ook de geraspte schil toe aan de schaal.

Snijd de wortels met de mandoline of met de hand in dikke lucifers. Voeg aan de sinaasappel toe met de olie, ciderazijn en wat zout en peper. Vermeng goed, proef of er zout of peper nodig is, strooi de cashewnoten en komijn erover en dien op.

Bron: ‘Veg!’ Hugh Fearnley-Whittingstall

 

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *