Over ons

SL!M is opgericht in 2010 door Imke Ebben. Zij heeft eerst de opleiding tot sportinstructeur (CIOS) afgerond en heeft zich daarna gespecialiseerd als diëtist op de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek.

banner imke

Tijdens en na haar CIOS-opleiding gaf Imke Ebben veel trainingen aan groepen hardlopers en wandelaars. Daarbij merkte zij dat veel sporters vragen hebben over gezonde voeding. Enerzijds wil men adviezen om op gewicht te blijven of af te vallen; anderzijds vragen sporters wat zij het beste kunnen eten en drinken om hun sportieve prestaties te verbeteren.

Omdat eten & bewegen elkaar sterk beïnvloeden en samen bepalen hoe gezond iemand leeft, besloot Imke om haar sportopleiding aan te vullen met de studie Voeding en Diëtetiek. De filosofie van SL!M eten & bewegen is dat beide zaken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wie lekker wil sporten heeft behoefte aan een gezond eetpatroon. Mensen die regelmatig bewegen genieten intenser van hun eten. De juiste combinatie van eten en bewegen leidt tot een gezond leven. Dat is belangrijk, want:

Gezond leven = kwaliteit van leven = meer genieten!

Imke aan het woord:

Ik ben een vrolijke en enthousiaste trainster en vind gezelligheid belangrijk. Je hoeft van mij (meestal) niet tot het uiterste te gaan om goed te trainen. Ik vind buiten sporten heerlijk, dat is voor mij een belangrijke extra factor. Door te bewegen lever ik energie en ik krijg daar meer energie van terug.

Ik ben geen doorsnee diëtiste.  Ik ben de studie Voeding & Dietetiek gaan doen omdat ik zag dat naast bewegen een gezond eetpatroon belangrijk is voor je gezondheid en om lekker in je vel te zitten. Ik heb eten altijd lekker en gezellig gevonden. Ik vind het dan ook een leuke uitdaging om mijn eetpatroon lekker en gezond te houden. Natuurlijk geniet ook ik met gepaste regelmaat van een iets wat minder gezond is. Ik vind balans en variatie een van de belangrijkste sleutelwoorden. Als diëtist bezig zijn met eten boeit mij omdat het veel te maken heeft met gedrag. Waarom eten mensen zoals ze eten en wat kunnen ze doen om dit te veranderen?! Het gedragsaspect vind ik naast de voedingsleer enorm interessant en ik merk dat daar de meeste winst te behalen valt. In de loop der jaren heb ik mij op het gebied van gedrag steeds beter ontwikkeld en zie ik dat als een meerwaarde in mijn begeleiding.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd kinderdiëtiste. Hiervoor heb ik de Post HBO Kindervoeding en diëtetiek afgerond en opleiding voor Kritische eters. Diverse scholingen zorgen voor diepgang. Ook werk ik samen met andere kinderdiëtisten in de regio.

Ik zie mezelf als een coach met veel inhoudelijk kennis die je helpt bij het bereiken van een voedingspatroon die bij jou past. Ook als je wel weet wat je zou moeten eten, maar het je niet lukt, dan sta ik voor je klaar. Het uitgangspunt van de begeleiding is altijd wat jij gewent bent om te eten en te drinken. Vanuit daar gaan we bouwen naar een voedingspatroon wat voor jou gewenst is.

Mijn motto: We always have a choice.
We hebben niet alles in de hand, maar er zijn altijd keuzes, bijvoorbeeld de keuze om het beste ervan te maken. Ik zie altijd wel een oplossing.

——————————————————————————————-